Sidbild Vad är Haimrik - Vad är Haimrik?

Handling

Haimrik är ett action och äventyrsspel som låter dig bli Haimrik, en ung skribent som bor i en medeltida stad full av krigare, drakar, trollkarlar och andra kämpar.

Riket styrs av en elak kung som skyddas av elitkämpar, Word Warriors, men Haimrik är inställd på att slå ondskan i riket.

Haimrik är känd för sina ord-krafter och det är detta som kommer hjälpa honom att slå Word Warriors. Haimriks mål är att använda rätt ord för att slå fienden som förmår sig utmana honom i de olika Word Worlds.

Gameplay

Av handlingen förstår man såklart att spelet handlar om ord. Haimrik är helt enkelt ett action, äventyr, och ordspel.

Grafiken är mycket boklik med svart och vit skrift. Spelets färgtema är sepiabrunt. Varje gång Haimrik dör så stannar blodet på skärmen även efter att han återupplivas, vilket ger färg till den annars monokromatiska världen.

Varför Haimrik?

Du undrar säkert varför du bör spela Haimrik snarare än andra ordspel. Därför bör du veta vad som är annorlunda på Haimrik jämfört med andra spel.

Först och främst så spelar man i en spela-färgar värld som blir mer färgglad varje gång Haimrik dör. Du kommer upptäcka att spelet kretsar kring tecknat våld som tillgodoser de som letar efter mörk humor. Ett action- och äventyrsspel är inget att rynka näsan åt, men Haimrik lägger till ytterligare ett element – ordspel – vilket för spelet väldigt unikt.

Vad vi gillar i Haimrik

Det går säkert obemärkt förbi många spelare först, men Haimrik är mycket detaljerat; från karaktärsdesign till dialog. Detaljerna hos varje karaktär ändras inte för varje scen. Samma gäller för deras beteende, vilket märks genom deras konsekventa repliker i dialogrutorna.

När du spelar så kommer du dras in i de tre aspekterna av spelet. Den första är action, eftersom du kommer att slåss mot massor av fiender. Du kommer även att resa runt över Word Worlds, så du kommer att tycka om äventyrsfaktoren.

Slutligen är den viktigaste delen av spelet, och vad som gör det unikt, pusslen, som du kommer behöva lösa om du vill klara spelet.

Slutsats

Haimrik har fin tecknad grafik med ett fantastiskt färgtema. Ljudspåret är inte illa det heller. Men vad som verkligen står ut är handlingen och dialogerna som kretsar kring mörk humor. Du lär även vara glad över att veta att de nu erbjuder ett achievement system som nyligen lades till.