roulette 1253626 960 720 1 920x425 - Roulette - Det förtrollande hasardspelet

Roulette – Det förtrollande hasardspelet

Roulette är ett hasardspel som har fascinerat spelare sedan det först uppstod. Spelet är uppkallat efter det franska ordet, vilket betyder ’litet hjul’. Blaise Pascal, en fransk forskare som uppfann roulette-enheten, sägs vara fascinerad av enheten för evig rörelse. Den första versionen av roulette sågs på 1600-talet.

Detta spel blev mycket populärt i Paris och 1842, eftersom de ville ha en bättre husfördel, uppfann Francois och Louis Blanc roulettehjulet med en enda ’0’.

Under den perioden förklarade Frankrike spel olagligt, så spelet introducerades i Tyskland, där det från början lockade människor. Spelet fördes tillbaka till Frankrike för Charles III, prinsen av Monaco och så kom semesterorten Monte Carlo, en lyxig och berömd plats, känd över hela världen.

Under California Gold Rush steg roulette till framträdande i USA där den spelades i den dubbla 00-versionen.

Roulette kan spelas i flera versioner och den mest populära är europeisk och amerikansk roulette. Spelet är faktiskt ett enkelt kasinospel, och oddsen är bara lycka till. En croupier kastar bollen vid ratten i motsatt riktning mot det roterande hjulet. Spelaren satsar på att bollen kommer att landa i den färgade hjulfickan och numreras från 1-37 i europeisk roulette och från 1 till 38 i amerikansk roulette.

Roulette har en mängd olika insatser som är tillgängliga för spelare. Dessa satsningar är uppdelade i två typer, ”insats” och ”externa satsningar”. Djupa satsningar avser ficknumret där spelaren satsar att bollen kommer att landa. Dessa är Straight Bet, Split Bet, Street Bet, Field Bet och Line Bet.

Utanför vadslagning avses de olika grupperingarna av fickpositioner, fickfärger eller om det är udda eller till och med var bollen kommer att landa. Baserat på varje sannolikhetssats har denna satsning olika utbetalningsodds som vanligtvis läggs ut för varje spel med roulette. Utanför vad är Column Bets, Dussintals Bets och Even Money Bets.

Invändiga spel har högre odds och externa spel har lägre odds. Bet med högre odds (35 till 1) Straight Bet – en spelare som satsar på att bollen kommer att landa på en viss insats. Jämna pengar är den lägsta oddssatsen (1 till 1) – en spelare satsar att bollen kommer att landa på ett av 18 nummer.

Europeisk roulette

Hjulen i European Roulette är numrerade 1 till 36 plus ett ’0’, så du har 37 numrerade fickor. Detta är en rouletteversion som erbjuder sina spelare bättre odds, med en husfördel på endast 2,7%.

Amerikansk roulette

Denna version av spelet har ett tråg som motsvarar 36 nummer plus en ficka ’0’ och en dubbel ’00’. Husfördelen för denna version är 5,26%. Eftersom roulette bara är ett enkelt hasardspel kan du inte hitta en riktig strategi eller ett system som kan hjälpa dig att vinna. Det mest häftiga och även relevanta råd du hittar om den bästa stilen att spela roulette är att alltid undvika det amerikanska roulettehjulet. Du rekommenderas alltid att alltid leta efter europeiska roulette-spel, eftersom de erbjuder de bästa reglerna och oddsen för spelare mot huset.

Fransk roulette

Det franska hjulet består av slots numrerade från 0 till 36 och har tre typer av insatser. Insatser, externa spel och samtalspel. Insatserna inkluderar satsningar med ett antal nummer, delade eller dubbla satsningar, på varandra följande tre eller gata-satsningar, fyrkantiga eller fyrkantiga satsningssatsningar och sex eller rader-satsningar. Utanför spel skapas från Column Bets, Dussintals Bets och Even Money Bets. Samtalsspel inkluderar Les Voisins Du Zero Bets, Tiers Du Cylindre Bets, Les Orphelins Bets och Finales Bets-serien. En speciell aspekt av denna roulettevariation är La-sektionsregeln, som är en regel som ger dig möjligheten att bara förlora hälften av din insats för lika pengar om bollen hamnar på noll i en jämnpengssatsning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *